„Violenta este ultimul refugiu al incompetentei” (Isaac Asimov)

Copilul tau da semne de oboseala, nu mai are pofta sa manance, a devenit anxios si evita anumite situatii, precum cea de a mai merge cu autobuzul la scoala? O explicatie pentru aceste comportamente poate fi „bullying-ul”.
      Bullying-ul este un act comportamental repetat, indreptat spre ranirea fizica sau mentala a unei persoane. De asemenea, el se caracterizeaza prin comportamentul unei persoane care incearca sa obtina suprematia asupra altora. Cel mai usor se poate observa aceasta forma de violenta in grupurile de copii. Scoala este mediul in care se manifesta cel mai des luptele pentru putere. Cine este cel mai de temut din clasa, care este „gasca periculoasa”? Cei care se ocupa cu astfel de comportamente de obicei ii lovesc pe cei din jur, ii fac de rusine, ii jignesc si le pun diverse porecle.
A-i obliga pe altii sa faca ceea ce nu doresc este un alt comportament adoptat de aceste persoane. Studiile arata ca intre 15-25% din elevii americani sunt  victime ale bullying-ului, in timp ce o proportie de 15-20% declara ca sunt initiatori ai acestor comportamente (Melton et al, 1988; Nansel et al, 2001). Bullying-ul poate sa transforme scoala intr-un loc de temut. Stresul, anxietatea si chiar fobia sociala pot sa apara ca efecte negative in astfel de situatii. 
Care este profilul celor ce agreseaza?

La toate aceste intrebari, la aceste probleme de actualitate in scolile din Romania, au participat acitiv si interactiv elevii clasei a VIIa A in colaborare cu Organizatia “Telefonul Copilului” , in data de 07.05.2014

Poze