Stimați părinți,

1. Companiile pot redirectiona 20% din impozitul pe profit către Asociatia Școlară ORIZONT”.

Suma redirecționată nu poate fi mai mare de trei la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie, pentru ca suma să poată fi scazută din impozitul pe profit aferent anului fiscal.

Codul Fiscal permite încă din 2004 ca firmele să redirecționeze 20% din impozitul pe profit datorat statului catre un ONG ( ”Asociatia Școlară ORIZONT” ), fara nici o cheltuiala suplimentara.

Cum pot companiile redirectiona 20% din impozitul pe profit?

Modalitatea de redirectionare este foarte simpla. Compania isi calculeaza suma aferenta celor 20% din impozitul pe profit, apoi incheie cu contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care isi doreste sa il sustina, iar cheltuielile sunt deductibile.

2. Formularul 230 se completează de contribuabilii care realizează venituri din salarii  şi asimilate acestora, în următoarele situaţii: a) au efectuat în anul  de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private, şi solicită  restituirea acestora;

b) doresc ca o sumă din impozitul anual să fie  destinată pentru sponsorizarea organizaţiilor nonprofit. Se poate  nominaliza o singură entitate nonprofit sau unitate de cult si anume:Asociatia Școlară ORIZONT”.

c) solicită  deducerea din veniturile impozabile din salarii, obţinute la funcţia de  bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv  pentru domeniul locativ, în limita unei sume maxime de 300 lei pe an.

Se  completeazã de mânã, în douã exemplare, din care unul rãmâne la  contribuabil. Cererea se depune direct la registratura organului fiscal  sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandatã.

Puteţi descărca Declaratia 230, pentru persoanele fizice:

DECLARATIA 230